RONTTI

KOTI

Tervetuloa blogiini Rontin purinat 2016

Vuoden 2017 blogiin

Me Nimeni on Rontti. Olen myöhäiskeski-ikäinen kotikolli, joka nauttii letkeistä illoista ja makeista unista. Pidän myös lyhyistä kävelyistä merenrannalla, sillin tuoksu nenässäni, tirppoja jahdaten. Kunnes herään ja tajuan todellisuuden, eli allergiaruuan ja onneksi puhtaan veden muodostaman ruokaympyrän äärellä elämisen riemun. Silti elämäni on suhteellisen mainiota kollin elämää, ja nyt alan jakamaan sitä kanssani. Cheers!
Me

Tervehdys!

Nimeni on Rontti. Olen myöhäiskeski-ikäinen kotikolli, joka nauttii letkeistä illoista ja makeista unista. Pidän myös lyhyistä kävelyistä merenrannalla, sillin tuoksu nenässäni, tirppoja jahdaten. Kunnes herään ja tajuan todellisuuden, eli allergiaruuan ja onneksi puhtaan veden muodostaman ruokaympyrän äärellä elämisen riemun. Silti elämäni on suhteellisen mainiota kollin elämää, ja nyt alan jakamaan sitä kanssani. Cheers!

Malli

50.OU WAU SANON MÄÄ!

Ohhoh kun plokit vierii nopiaan. Joulukuu 28, 2016

Mää oon nyt sitten kirjuuttanu 50 plokikirjaitusta. Mun mielestäni mää oon ylpee ittestäni. Ja miksipä en voisikin olla! Kuitenkin tää on lähellä sataa plokia. Ainakin puolessa välissä. Taas tuli sitä kuuluisaa optomistisuuttani. Näen asiat niin valkeina aina. Tai yleensä. No ainakin usein! Tässäpä tämä kuva kertoo, kuinka ajattelin ottaa uuden tavoitteen nyt alkavalle ensi vuodelle. Mää mietin josko rupeais kissamalliksi. Niinpä! Just mua varten se homma! Sais matkustella..ai nii, mut mulla tulee aina huono olo... Sais syödä kvariaaria..ai nii, mää oon allerginen. Mutta hienosti mää silti proseeraan tässä kuvassa mamille ja faijalle. Ehkä mää jään kotimalliksi. Mutta ei kyllä tiedä mallien maailma mitä se nyt menettääkään! Tai eihän se sinänsä menetä, kun mua saa kuitenkin tulla tänne kattomaan. Kunhan vaan vähän sitten muistaa rasputella! Ehkä mää poseeraan kuitenkin aina sillon tällön faijalle kun se sattuu kännykän tai kameran kanssa liikuskelemaan. Mutta kohta on siis ensi vuosi. Aika jännää. Onneks mun ei tarvii opetella kynällä noita vuosilukuja kirjottamaan. En oikeestaan noita päivämääriä tarvitse, muuta kuin tietty tähän plokiin aina laitan. Mutta mukavaa loppuvuotta nyt vaan kaikille! Ai nii, jos joku miettii miks en puhu jouluruuista, niin mietippä sitä! Vinkki "allergiaruoka"...

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Joulukuusi

49.HYVÄÄ JOULUA!!

Tässäpä meidän kuusi koristeltuna muunmuassa katkaravuilla ja muilla hienoilla koristeilla! Mami koristeli. Joulukuu 24, 2016

Nyt rauhoitutaan joulun viettoon. Naatiskellaan rauhassa ja syödään oikein hyvin ja rauhassa. Ja avataan lahjat rauhassa. Nyt siis toivotan kaikille OIKEIN RAUHALLISTA JA HYVÄÄ JOULUA!

JOULUNTOIVOTUKSIN, Rontti ja palvelusväki!
Ylös

Nukuttu tänään 24h

Tonttu

48.TONTTUJA RONTIN OOMME KAIKKI!

Me päätettiin ihan sdnadisti pitää hauskaa!! Faija on ihan tontun näkönen! Joulukuu 21, 2016

No nyt on kyllä kohta joulu! Onhan kaikki muutkin ku mä olleet kiltisti?! Tän faijan kuvan näkösiä tonttuja kun kurkkii ikkunoista, niin kyllä siinä rupeaa olemaan aika kiltisti! Toisaalta jos tontulla on nalle tolleen köytettynä kiinni henkilökohtaisesti, niin se tekee aika paljon lepposemmaks tunnelmaa. Tänä jouluna en reissuun lähdekkään. Joten ei tarvitse miettiä sitä matkahuonoinvointi. Meillä on pieni kuusi ja kaikki. Oon aika innoissani tässä kun kuulin, että saadaan joulupöytään kaloja. Ja kinkkua! Mä saan totutusti allergiaruokaa... Mutta eihän siinä, kyllä se kelpaa kun sen syö jouluna. Maistuu varmaankin ihan paljon paremmalta sitten kun on joulu! Huomaan, että kun on tällälailla täpinöissään, niin kuluttaa paljon enemmän energiaa, joten on hyvä syödä nyt ja nukkua riittävästi. Senpä takia kirjottelen teille sitten enemmän vasta joulun jälkeen, mutta toki jouluntoivotukset aattona taidan laittaa. Nyt ruokakupin kautta kaappiin.

JOULUISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 22,4h

Joulukortti

47.TÄSTÄ SE JOULU ALKAA!

Hihii! Ei oo enää montaakaan ötyä!! Sitten saa allergiaruokaa!! Joulukuu 19, 2016

Ihan nyt ensiksikin. Nöyrin kiitokseni faijalle joka nyt vihdoin suostui korjaamaan ton rikkomansa kuvan musta. Sitten niihin uusiin asioihin! Tässä on tämmönen mun joulukortti. Tekin jotka ette postissa paperisena tätä saaneet, niin nyt saatte nähdä tän mun esittämäni minun kuvani joka loistaa tässä ylväästi tonttulakki päässä. Eikö tule vähänkö joulunen olo! Toi oli sitä nuorison slankia. En oo ihan varma miten tota kirjotetaan, mutta osaan siis kyllä puhua sitä. Se on oikeesti tosi selkeää kirjotettuna, kas näin: LOL YOLO ES EVVK IMAO OMG LMFAO SWAG WTF ATM OOTD KVG ROTFBL BRB AFK FYI. Te ootte niingu ihan kalkkiksii jos joku noista jäi ymmärtämättä...tervetuloa kerhoon siis mun kaa! No mutta siitä joulusesta olostahan mä kerroin ja kyllä mun täytyy sanoa, että odotan jo tosi innoissani. Tänne tulee aattona ja joulupäivänä ihan parhaita rapsuttajia! Se on jo ihan senkin takia mukavaa, kun oon nyt pikkusen tuohon palvelusväkeen "tottunut", jos tällainen ilmaisu vaikka kuvaa teille hyvin mieleni imaisemaa. Mä koitan nyt nukkua vähän varastoon, niin jaksan sitten viettää joulua oikein rauhallisesti. Älkää ihmiset säntäilkö päättömästi kaupoissa ja liikenteessä. Joulu ei tule sen nopeammin, eikä hitaammin, säntäilitpä kuinka tahansa. Eli RAUHALLISTA joulunodotusta kaikille!!

JO JOULUISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 17,8h

Selässä

46.ONPAS LEPPOSAA!

Joskus unet vaan ON hyviä! Hirrrrmu hyviä ja lepposia! Joulukuu 16, 2016

Huooh...Siis mä näin oikeesti ihan mahti unta. Siinä ol. HEI! Kuka on menny piirtämään mun kuvaan tohon mun esittelyyn!!! FAIJAAAA!! Se on takuulla taas ajatellu olevansa hauska. Oottakaahan vaan kun tuun kertomaan kahdelta yöllä, kuinka kauhian paljon mää sua rakastankaan ja ihan tekee mieli vähän puskea ja puskea ja haukotella ja puskea! Ja vielä kerran puskea! Eiköhän me aika pian päästä sopuun siitä, kuka korjaa mun kuvat entiselleen. No, en nyt jaksa korottaa verenainettani tuosta. Kertoo vaan jotain vitsiniekan osakkuusylämäärästä. Palatakseni siihen uneen josta kerroin. Tai yritin. Mutta siis joskus kannattaa kahden luontokappaleen tehdä sopu ja toimia yhteen, vaikka se olisikin ympäristön asettamien odotusten vatsaista. Esim tässä unessa mä löhöilin hauvan seljässä kun oltiin kävelyllä hänen kanssaan rannalla. Rontin neuvo siis on, että uskaltakaa antaa mahtollisuus! Joskus käy hyvin, mutta ei aina. Faijan kanssa on käynyt molempia. Nyt näitte sen vähemmän onnistuneen esimerkin. Mutta annetaanhan uusi mahdollisuus taas, eikö. Faijaa...tulepas koneelle.

UNISIN JA MIETTELIÄIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 24,5h

Mereltä

45.VALOA PIMEYDESSÄ!

Arvatkaapa vaan koska tämä foto on napsautettu kameran muistikortille! Joulukuu 12, 2016

(Rumpujen räminää,trtrrtrtrtrTsih!) Perjantaina! Sillon se on otettu! Arvatkaa mitä mä sillon tein (rumpujen räminää,trtrtrtrtrtrtTsih!) Mä söin allergiaruokaa! Arvatkaa mitä palvelusväki söi (nyt ei kiinnosta enää päristellä...) BUFFASSA AAMUPALAA!ärrrr... Eli kalaa ja katkarapuja ja kalaa ja pekonia ja kalaa ja kinkkua ja sen semmosta. Ja kalaa. Ne oli siis pikkusen niinku kalastamassa merellä, mutta silleen, että siinä kalastusveneessä ei tarvinnu kylmettää itteään, eikä kastunut, eikä tarvinnut perata kalaa, eikä uittaa uistintakaan ja kaikenlisäks ne katto siellä lämpimässä sänkyssä töllötintä. Jos voi pientä kissaa ottaa koteloon, niin nyt sitä tekee! Mutta oikeestaan mä taas käännän tän mieluummin positiivisiin puoliin! Täällä oli mulla tooosi ihana rasputtaja. Se rasputteli ja jutteli mulle ja tais pariin kertaan vetää vähän hännästä, mutta hän saakin vetää hännästä, koska hän on niin hirmukiva hännästä vetäjä. Hih! Kylläpäs taas on vebraliikkaa mulla paljon! Mutta siis ynnätäkseni viikonvaihteen. Mulla oli kivaa, noilla oli kivaa, joten se on kiva juttu! Toivottavasti siellä teidän ruudun ja takaraivon välissä on myös kivaa!

MERELLISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 19,3h

Isenäisyyspäivä

44.HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!

Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää kaikkiin tupiin ympäri Suomen maan! Joulukuu 6, 2016

Nythän on tilanne se, että jos mulla olis hattu päässä (jota muuten onneks ei ole), niin tänään en kyllä ainaskaan unohtelis sitä aina tilanteen niin vaatiessa päästäni poistavani. On muuten hienoa suomenkieltäkin, mitä tässä loruilen. Faijahan mulle tokas tossa, että aina tuntuu niinku joulu alkavan jollain tapaa näin Itsenäisyyspäivästä. Mä sitten kyllä heti varmistin, että oliskos sitä joulukinkkua nyt tarjolla näin etukäteismaistiaisiks..?! Eipä vissiin sitten ole niin... No mutta kyllä sitä voi herkutella näin tänäkin päivänä ja kannattaakin! Siellähän ne viisaat tänään pyörii Presitentin linnassa ja syövät myös herkullisesti. Olishan se metka päästä joskus semmosen pöydän ääreen ku siellä. Täytyy taas illalla kattoo töllöstä, että mitä ruokaa siellä kekäkin syö. Se on se mielenkiintoisin osuus. Mä en ymmärrä kun ne aina vahingossa kuvaa sitä kun ne tervehtii toisiaan. Mutta vielä tuosta itsenäisyydestä. Mähän olen hirmu itsenäinen myös. Aha, tää ei siis taidakaan upota ollenkaan... Koitetaan kaikki juhlia nyt tätä päivää sen vaatimalla ja oikeuttamalla tavalla. Ja sovussa.

ITSENÄISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Treenit

43.KOSKAAN EI VOI OLLA VARMA ETTÄ TULEEKO OLEMAAN

Harjoitus tekee mestarin, lisäharjoitus maailmanmestarin! Joulukuu 1, 2016

Mä siis rteenaan pahan päivän varalle. Koska olen kuitenkin aikamoinen kuru tuossa nukkumisessa, niin ajattelin että jos joskus tulee sellanen tilanne, että ihmiset ja eläimet ei vaan meinaa saada millään unta, niin voin sitten opastaa heitä siinä. Näin ollen minun itseni täytyy olla sinut nukkumiseni kanssa. Nyt siis en tietenkään voi tietää, että missä asennossa kekäkin on, niin rteenaan itse sitten mitä ihmeellisempiä ja tavallisempia asentoja nukkua. Laitoin tähän nyt mallia, joka tulee näkymään myös pidemmän tähtäimen projegtiossa, eli sellaisessa kirjassa jonka julkaisen, kunhan vaan se sopiva kustantaja löytyy. Ja jaksan alkaa kirjoittamaan. Joka tapauksessa minulta saa aivan ilmaiseksi viiden euron hinnalla pyytää hyviä unia. Tämä siis tarkoittaa, että menen itse uniin ja yritän löytää tämän kyseessä ovelan nukkujan sieltä. Tämä ei vaadi siis mitään muuta, kuin että kyseinen henkilö ryhtyy nukkumaan. En osaa selvästikään kuvailla liikeideaani ihan täydellisesti vielä. Koitan selventää sitten myöhemmin. Nyt aamupalalle!

ASIALLISIN TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 16,5h

Krooh

42.HITSI KU TÄS ON VAIKEE PYSYY!

Pysyykö? Pysyy. Pysyykö? Pysyy. Pysyykö? Joopa-joo.. Ei oo helppoo! Marraskuu 27, 2016

Mitenkä mä aina ajaudun näihin hankaliin unimispaikkoihin?! Joku vois väittää, että se on sitä kun mä aina olen unimisessa. Mut mä en kyllä usko oikein siihen. Onhan sitä moni kissa varmasti jossain vaiheessa elämäänsä ollut oikeinkin kova nukkumaan. Mä olin pentuna ja varhaislapsuudessa ja teini-iässä, sekä vähän vanhempana ja myös nyt keski-ikäisenä. Varmasti muihinkin osuu jokin näistä iistä. Vai miten toi sana tiapuu...? Ikä on muuten jännä juttu. Se kun koskettaa jollain tapaa meitä kaikki, koska kaikki ollaan joskus oltu jonkun ikäisiä. Näin mä ainakin mietin paljon. Näiden kaikkien ajatusteni kanssa olen miettinyt, että jollen nukkuis niin paljon kuin on hyväksi, niin ehkäpä lähtisin opiskelemaan ja musta tulis semmonen filoshofian mestari. Arvostan kyllä kovasti kaikkia jotka ovat jaksaneet opiskella ja niitä jotka jaksavat nyttemminkin. Huomaatteko, että mun ajatus vähän poukkoilee? Se johtunee siitä, että alun tästä kirjoituksesta laadin heti tuon kuvan ottamisen jälkeen, mutta olinkin sitten niin väsynyt, että menin pariksi päiväksi nukkumaan. Nyt jaksan taas, niin kirjoitin tämän teille loppuun luettavaksi. Mutta eipä mulla nyt mitään ihmeitä. Ajattelin vaan ilmottautua, että hereillä ollaan, joskin tämä pimeä marraskuu on vähän harventanut näitä plokikirjoituksia. Valoa ja iloa!!

TOIVOOPI, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 25h

Irvaistus

41.MÄÄ OON PETO! JA PETO ON IRTI!

Murrräyh! Oho! Toi kuulostikin muuten hauvalta! Ups! Marraskuu 19, 2016

Otetaas uusiksi nyt. Miaurrh! No, vähän painavoisempi kyllä on ehkä toi hauvojen naukaisu. Ehkä siks on just vahtihauvat. Muuten kyllä enemmän antaisin arvoa tuolle kissan uskollisuudelle. Meinaan, että mä ainakin oon ehdottomasti sen puolella, joka antaa mulle ruokaa. Aina! Tai jos pieni lisäys tuohon sallitaan, niin sen joka antaa ENITEN ruokaa. Koska ainahan jokin järjestys täytyy olla, niin tuommonen ihmeinen on kyllä ruokaketjun päässä, joka eniten antaa ruokaa. Tätä on se ruokaketju. Näin olen antanut itselleni ymmärtää. Mutta ihmettelette varmaan, kun mä olen ollut vähän useamman päivän vaisu. No siihen on kyllä ihan hyväskyttävä selite. Katsokaas, kun mulle sattui iihan pikkunen tapaturma. Syödessä. Otin pikkusen ehkä liikaa kerralla allergiaruokaa suuhun, niin purasin ihan pikkusen huulesta. Ja kuten kuvasta näkyy, niin mulla on melko terävät hampaat. No mut siis kun katoin sitten peilistä ja tein tämmösen ilmeen kuin kuvassa, niin tunsin itseni oikeaksi pedoksi! Sitten menin mamin syliin ja kehräsin, kun ruokareissulla meni vähän pidempään. Ja mä kyllä vähän säikähdin itseäni. No mutta peto mä oon! Purr!!

HURRRJINTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 22h

Isänpäivää

40. OIKEIN HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ ISÄT JA ISOISÄT!!

Tänään on iskienpäivä, joten kirjoitan vaan lyhyesti onnittelut. Marraskuu 13, 2016

Elikkäs sen takia näin tämmöset lyhkyset iskienpäiväterkut, että iskit ehtii varmasti juhlimaan. Heillä kun on kuitenkin monella tänään eri puolella Suomea tehtävänä lumitöitä ja vaihdettavana renkaita ja asennettavana lamppuja ja korjattavana pyöriä ja vedettävänä pulkkaa ja semmosia. Sitten on se yksi asia joka jaksaa ihmetyttää. Se ei varsinaisesti ole pelkkää iskien hommaa, mutta usein näin käy miehille. Kun äiti tai vaimo pyytää syömisen jälkeen, että "Jussi, korjaa pöytä". Ja siinä sitä Jussi sitten hakee vasaraa ja sahaa ja muuta, eikä löydä pöydästä mitään vikaa, ja sitten tämä käsky vaan tulee kovempana, että "Jussi korjaisitko nyt sen pöydän!" Ja ollaan sitten niin kauhean vihaisia kun ei pöydästä vaan löydy mitään korjattavaa. Varmasti tuo ihmismiehenä eläminen on aika raastavaa joskus. Senkin takia on musta ihan tosi hyvä että tämmösiä päiviä on! Eli hyvää iskienpäivää kaikki isät, isoisät sekä itsensä isäksi tuntevat ja tunnustavat. Nauttikaahan ympäri Suomenniemen!!

ONNITTELUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 17h

Yksityisyyttä

39. JA SITTEN HIVENEN YKSITYISYYTTÄ KIITOS!

Tämän jälkeen voit olla varma että mäkin tuun kiusaamaan sua kun oot pesulla! Marraskuu 10, 2016

Siinähän kuvaat sitten! Tiiättekös minkä takia olen niin kovin hyegeeninen kissa. No, koska puhtaus on puoliruokaa, sanotaan. Ei siis älkää väärin ymmärtäkö!!! Mä en ole puoliksi ruokaa! Ei, ei, ei!! Vaan ainakin ymmärtääkseni se tarkoittaa, että kun käy usein pesulla, niin saa usein puoli ruokaa. Ja minä poikahan se käyn tuplasti niin paljon kuin muut, joten mun pitäis saada kokoajan koko ruokaa, eikä vaan puolta. Joskus tuntuu, että vatsanahka kuluu kun niin usein on pesulla. Senpä takia musta saa näköjään usein otettua kuviakin joissa olen pesupuuhissa. Hitsi kun osais ite käyttää kameraa! Tai osaanhan mä, mutta se on laitettu niin korkealle, etten jaksa, tai oikeastaan viitsi kiivetä sinne. Se on siis usein puhelinpödällä. Mutta siitä kun sen sais napattua, niin painaisin tota "rek" nappulaa ja salama vaan välähtäis ja kuva tulis! Jess! Mä olen nähnyt radiossa kuinka tolla rek-nappulalla räpsäytetään video ja kuva tulee. Mä olen melkonen tekniikan ihmekolli! Kyllä! Mutta nyt jatkan pesua. Ja toivon todella että saan koko ruokaa ja paljon. Ja kiusattua takas kun faija on pesulla. Vaikka ne mahdollisuudet on kyllä aika harvassa...

PESUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 19,5h

Juhlimaan

38. EI IHAN OIKEESTI! EIKÄ!!!

Nyt sitä sitten juhlitaan...Noi ei tajuu mua!! Siis tottakait haluun juhlia, mutta.. Marraskuu 7, 2016

Ei ollu toivoakaan, etteikö tämä olis tullu eetteriin. Mua hävettää ja nolotta ja sen semmosia tunteita käyn nyt läpi. Ymmärrätte kyllä varmaan. MÄ OON KOLLI!! Eikö se merkkaa nykymaailmassa mitään!! Olisitte laittanu ton mirrin kollin kaulaan edes, mutta ei. PÄÄHÄN se tuli. No, nyt mulla on ainakin korvien välissä jotain. Hehee!! Huomaatteko. Tunnelmat vaihtuu ihan vallan toisesta ääripäästä ensimmäiseen. Sen on katsokaas sitä, että osaa hyväksyä asioita. Eli mä osaan kääntää tukalatkin tilanteet omaksi edukseni ja ottaa ne huumorilla. Hieno kissa! Mutta nyt siis juhlistetaan ja noi hörppii kaffetta tossa ja me ollaan palvelusväen kanssa siis virtuaalisesti juhlissa. Aika jänskää! Mutta sitä kakkua ei virtuaalisesti oikein maista... No, mutta juhlitaan nyt kuitenkin! Ja taas käänty parhain päin! Hianoa!!

JUHLIMISTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 13h

Onnittelu

37. ONNEA, ONNEA, ONNEA VAAN!

Mä vähän hymyilen tässä sulle synttärisankari! Heh! Marraskuu 5, 2016

"Aikuinen henkilö mää ooooonn..!!" Minäpäs ajattelin ihan onnitella mun fanianiania näin plokissakin. Huomaatteko, tostahan tulee plo-kissakin. Hahaa!! Ai nii, ups! Nyt meni ihan sivuraiteille. Niin siis siitä onnittelusta, niin kuten kuvasta näkyy, se ihan kirvoittaa hymyn pienen kissan huulille. Mä tiedän, että en oikein osaa hymyillä hirmu ihmismäisesti, mutta kyllähän tässä selvästi yritystä on! Ja kun on niingu toosi hyvä tarkoitus tällä. Meinaan ihan vaan, että jos jotain kakkua tai muuta... Ihan voileipäkakkukin kävis. Semmonen lohitäytteinen vois olla mukava. Ja sitten kyllä tasapainottamaan tuota suolan määrää, voisin jotain marsipaanijuttua myös kokeilla. Täytyy kuitenkin muistaa, että synttärit on vaan kerran vuodessa. Joulu on sentään joka vuosi. Ei sillä etteikö joulupöydässäkin esillä olevat ru.. ÄH! Taas meni vähän sivuun tämä turinointi. Sori! Mutta jottei enempää menis aina sivuun, niin itseni ja minun, sekä palvelusväen puolesta lähetän fanille fanipostia, eli onnittelut!!!

ONNITTELUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20h

Nautiskelu

36. AAAAAAAHHH!!!!!

Purrrr! Älä mami vaaaan lopeta! Kyllä tekee höpöä pienelle kissaeläimelle! Marraskuu 1, 2016

Nyt mä kyllä tiedän mistä mä tykkään!! Kun otsasta harjataan selkään päin myötäkarvaan oikein tiheällä ja hieman jopa piikikkäällä kampalla. Se se vasta on jotain! Mua pelotti sillon kun mä näin ton laitteen eka kertaa, mutta sitten kun se oli mun harjassani kiinni, niin pelko muuttui sellaiseksi, että ei kai tää lopu nyt ihan heti, eihän? Toki mua kampataan aina vähän semmonen aika, että mun puolesta sais kyllä pitää pidemmänkin kampatuksen. Toivoisin, että mua kampattais useammin, mutta toisaalta siinä voi kyllä huveta noi mun karvani. Niitä kun aina aika iso tukko lattialla on tän kyseisen käsittelyn jälkeen. Oikeastaan nyt voisin antaa kuvan puhua puolestani ja mennä purisemaan mamille, että josko olis kampatuksen aika! Toivon siis että on. Kunhan kynsiä ei vaan leikata! Luonnotonta sellainen. Kissan täytyy kuitenkin päästä kiipeämään ja raapimaan tuota raapimapuuta täällä sisällä. Ja nojatuolia! Kjäh! Kampatkaa mut nyt!

NAUTISKELUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 17h

Arvaa kuka

35. ARVAA KUKA!

Hehee! Mää menin piiloon taas! Vähänkö hämärä jemma! Lokakuu 27, 2016

Terve! Tai ainakin paranemaan päin. HAH, taas lohkes! Te ette mua nää, mutta taidatte kyllä kuulla. Tai siis oikeastaan lukea, jos tarkkoja ollaan. Ja miks ei oltais? Varmaan rupeaa nyppimään kohta tää mun sanailu. Ei se mitään, mä lupaan jatkaa samaan malliin. Asiaan. Sillon kun palvelusväki sijaa vuoteensa ja laittaa siihen tän mahtavan päiväpeiton, niin mikään ei oo mukavampaa ja vastuttamattomampaa kuin könytä sinne alle. Pari kertaa on meinannu käydä kyllä ohraisesti, kun sänkyyn retkahtava ei tajua, että aina pitää tarkistaa missä pieni kissa on. Varsinkin pyykkipäivänä! Sitten kun rupean väistämään tilannetta, niin usein mulle vähän nauretaan, kun näytän ihmeelliseltä liikkuvalta möykyltä siellä päiväpeiton alla, kunnes sitten plöpsähdän sieltä esiin. Hyvät unet siellä kyllä saa, kun valoa on vain vähän. Mitä nyt miettivän kissan älynväläykset. Näin. Mää jatkan nyt unia täällä, niin jaksan sitten yöllä riekkua. Tsaukkendaalis!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20,7h

Lukutoukka

34. TOI VAAN LUKEE JA LUKEE JA LUKEE...!

Tuleekohan tossa järkeä lisää kun lukee... Lokakuu 24, 2016

Moikkis! Mulla oli kyllä tosi rauhallinen viikonvaihde. Jopa vähän turhankin rauhallinen. Pyh. Mami vaan luki ja luki ja luki, kuten kuvasta näkyy. Palvelusväen toinen edustaja taas tykkäs jälleen räplätä näppäimistöä ja jos näytön valo ruskettais, niin siitä ei näkyis ku takaraivo. Sekin hämärässä hyvin huonosti. Jaa, no onhan siinä se "kolikko", eli kalju alue, niin se nyt kyllä loistaa melkein pimeässäkin. Varsinkin suihkun jälkeen oikeen joskus häikäsee kun valo osuu oikein hyvin. Kjeh, kylläpäs multa nyt runollisesti irtoaa. No mut tää on kyl kaikella rakkaudella ja niinhän ne sanoo, että järki ja tukka ei pysy samassa päässä. Mä jotenkin ihmettelen vaan, kun mulla on kalju alue tossa mahassa... Ehkä se mun maha on niin hirmu fiksu. Meinaan kun se pystyy heti kertomaan kun sillä on nälkä. Joo, näin se muuten täytyy olla! Mä oonkin ihmetelly, ettö kuinka mulla on niin tuuhea pää, mutta se onkin tosiaan toi mun maha joka on nero. Kas kun en aiemmin oo keksiny! Täähän oli oikeastaan aika kiva pohdinta. Se on näköjään niin, että kun mami lukee, niin mulle tulee kaikki runollinen ja vebraalinen järki. Melkonen katti, jotten sanois! No mut tsauski! Niin ja mukavaa alkavaa viikkoa!

ÄLYTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 23h

Veto

33. NYT MUA KYLLÄ VEDETTIIN HÄNNÄSTÄ!

Jehna! Nyt on molemmissa päissä joku kiinni. Mua taidetaan tosiaan vedättää. Lokakuu 22, 2016

En tiedä miltä se nenästä vetäminen tuntuu, mutta tiedän miltä tuntuu hännästä nykiminen. Tässä on sellainen pikkusempi käsi mun hännässä kiinni. Sen takia mua tässä tapauksessa saakin vetää hännästä, koska eihän sitä voi olla antamatta pienen ihmeisen tutustua eläimistä jaloimpaan ja viisaimpaan. Eli kissaan. Kuten kaikki kyllä varmasti heti arvasikin. Siinä samalla katselin tuota toisessa päässä minua itseäni oleskelevaa ihmeistä. Muistaakseni mä mietin ja haistelin, että mahtaiskohan olla jotain syötävää. Jos siellä ois vaikka jotain kalamuhennosta, niin me voitais sitten tuon hännästä nykivän ihmeisen kanssa sitä syödä ja samalla naureskella koko hännästä veto jutulle. Heh! Ai nii, kuvasta on muuten jo hetki aikaa. No mutta kalamuhennos maistuis kyllä vieläkin! Saishan mua vetää hännästä taas, mut mielelläni kokeilisin sitä nenästä vetämistäkin. Se on vaan ymmärtääkseni mun kohdalla mahdotonta, koska kissoja ei kuulemma ylipäätään voi "vetää nenästä", juuri sen meidän ylettömän viisauden, nerouden, kauneuden ja vaatimattomuuden takia. No, ei sille mitään voi. Näin on hyvä. Se on MORO sano PORO! Miauahahahaaa, vitsin murjasin!

VETOTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18,3h

Pakko kuvata

32. PAKKO KUVATA?!

Näin ihan hirmu hyvän viideon ATK:sta. Siinä jougattiin tai jotenski. Lokakuu 17, 2016

Niin siis mä innostuin jougasta! Siinä viideossa jonka näin, sanottiin, että "jouga parantaa ruokahalua ja nukut paremmin". Voiko olla enemmän mua varten! Mutta siinä täytyy mennä ihan ihmeellisiin asentoihin. Tavallaan olisin toivonut, että musta olis otettu kuva vasta kun osaan nää jutut tosi ammattimaisesti. Tunnin tai parin päästä. No mutta tää päällä seisominen on vielä hieman vaiheessa. Kyllä tästä hyvä tulee! Se on vaan se kun laittaa pään ylösalasin, niin kaikki näkyy niinku väärinpäin. Siis että lattia on katto ja sama toisinpäin. Joku juttu tässä on, ku rupeaa tosiaan nopeasti nukuttamaan ja tulee nälkä. Eli ei tää ihan huuhaata voi olla! Ehkä mulla on muuten vähän väärä alusta. Sohva ei vissiinkään ole ihan se viksuin. Mä kokeilen siis nojatuolissa. Se onkin sopivasti vähän pehmeämpi. Eli jos ihan nukahtaa yllättäen, niin sitten on valmiiks hyvässä paikassa. Ja varannut sen paikan. Mun on kyllä pikkusen naristava, kun faija istu yks päivä kissan päälle. Ja se kissa olin minä! Mutta nyt kyllä hairahduin vähän aiheesta. Siis jougaamaan ja laitan sit hienoja jougakuvia tänne plokiin. Terve!

JOUGATERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20h

Juhlaähky

31. JUHLAÄHKY!

No mä sit sain ku sainkin sitä ruokaa...Allergiasellaista tosin. Lokakuu 15, 2016

Vissiin tosi kiva ottaa kuvia kun toinen sulattelee kolmatta päivää sapuskaa. En jaksa edes puolustaa itteäni tältä kuvalta. Mutta sain tosiaan plokijuhlana sapuskaa ihan riittävästi ja nyt kun olen sen jälkeen syönyt vain viidesti päivässä, niin enää ei ole ihan niin täys olo ku toissapäivänä. Kuitenkin ottaa vähän tuohon aivoissa olevaan pieneen rauhaseen silleen, että on voimat aika pois. Se on se sapuskansäätelyrauhanen. Juu, tiedän ettette ole välttämättä kuulleet sellaisesta ennen, mutta kissoilla se on. Se on se syy, minkä takia kissat jättävät ruokakuppiin aina pikkusen ruokaa jäljelle. Niin sanotusti "pahan tunnin varalle". Eli jos tulee sellainen nälänhätä, niin sitten siitä voi vielä syödä. Kunpa kaikilla joilla on se nälänhätä, olisi sellainen määrä kupissa ruokaa. Koirillahan siis sellaista säätelyrauhasta ei ole, vaan ne ahmii ihan kaikki kupista kerralla. Mutta tässäkin tapauksessa voinee todeta, että kun on kauhalla annettu, niin ei voi lusikalla vaatia. Ne ei mitään ihan hirmu viksuja otuksia ole noi kaikki koirat. Yksi kalamerkki on ihan hirmu viksu. Se on KISSAKALA!! Hehee!! Huoaah! Opittepahan taas kissanbiologiasta jotain uutta! Nyt pienet torkut!

KISSASETÄ, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 22h

Ihan puhki

30. OIKEESTI MAMI!

Mä oon ihan puhki! En jaksa! Enkä muuten viitti! Lokakuu 12, 2016

Nyt ois niinku juhlan aihe... 30 plokia kirjotettu. Mut ehkä just siks mä oon niinku ihan puhki. En mä jaksa nyt juhlia! No syömässä toki voisin käydä! Vaikka jonkun kala-aterian tms. Oisko siihen tsänssit? Tai emmä tiiä. Tässäkin on loppujen lopuks aikamoisen hyvä paikka. Mulla ois kyllä idea. Jos mä makaan tässä tälleen ja en lähde syömään, MUTTA! Faija vois tuoda safkan tähän!! Aivan mahtava idea! Minä ja mami ei liikuta mihinkään, mutta sen sijaan toi könkkääjä vois tuoda eväät tähän. Taitaa olla turha toivo... Mä otan nyt nokoset, kun oon niin ahkerasti jaksanut viihdyttää teitä arvon kuulijat. Palataan unien toisella puolen. Siis sitten kun oon taas valveilla. Siihen voi kyllä tovi mennä, että ei välttämättä kannata päivärutiineja sen takia muuttaa.

JUHLASETÄ, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 24,9h

Kengät

29. TUTUT ON TUOKSUT!

Mä tiedän, tää ehkä vaikuttaa ihan ihmeeltä... Lokakuu 9, 2016

Purrrr! Mäpä kerron teille kuulkaa nyt sadun! "Olipa kerran kesä. Ja se oli sen pituinen se." Eikös ne näin aina ala ne sadut? No mut jatketaan. "Kesällä eräs ihmeinen käytti talvijalkineiksi laskettavia kengiä. Aurinko paistoi taivaalla ja kuu ei. Oli vuorokauden aika. Jossain lauloi jokin lintu. Häntä pystyssä liikkui sulavin askelein uljas ja komea, jänteiskäskin kissa. Kissan katse oli kuin viidakon kuningaan. Se sulattaisi vaikkapa jääpalan. Siihen ei toki kissalla ollut aikaa, sillä hänellä oli koko ruokakip..eiku maailma syöt..eiku pelastettavanaan. Pelastettuaan sen häntää lähes väsytti. Juuri silloin kun kissa oli päässyt sisälle, seurasi talvikenkämies häntää. Talvikengämies otti talvikenkät jaloistaan ja laski ne lattiantasoon. Kissa kurnautti ja tunsi tutut tuoksut. Näin hän työnsi päänsä kengään ja nukkui onnellisena heräämiseen asti. Loppu." Hieno satu! Ja nyt syömään! (Kuvittanut Talvikengämies)

SATUSETÄ, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 17,9h

Piilossa

28. KISSAT ON OVELIA!

Ei hitsi, ne ei löydä mua ikinä täältä! Ei takuulla!! Lokakuu 5, 2016

Moi. Hysss! Mä kirjotan ihan hiljaa ettei kukaan kuule. Lukekaa silti ihan niin kovaa ku haluutte. Eihän teidän lukeminen nyt kuitenkaan tänne kuulu. Kirjotan vielä oikein hitaasti, niin voitte lukea ihan omaan tahtiin. No mut nyt löysin hyvän piilon! Vähän leikin noiden kustannuksella. Oon nyt ollu täällä pari päivää ja mä veikkaan et kyl ne kohta rupee etsimään mua. Käyn vaan aina välillä syömässä kiposta kun noi nukkuu. Kyllähän siitä täytyy huoli pitää, koska ei kukaan jaksa kauaa olla piilossa tyhjällä vatsalla. Mulla on ihan pikkusen semmonen tunne, että toi hännän pää saattaa vahingossa täältä alta näkyä, mut koitan pitää senkin ihan paikallaan. Toisaalta, kyllä ne sais mut täältä jo löytääkin, nyt kun tarkemmin ajattelee. Vois kattoo telkkaa ja istuu tuolissa ja nukkuu sängyssä. Mää taidan naukasta, niin sitten me nauretaan yhdessä tälle piilosilla olemiselle. Mutta tätä piiloa en kyllä kerro! Niin hyvä se on! Se on moro!

JEMMATERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 19h

Se alkaa ny

27. HEI SE ALKAA!

Tulkaa ny! Se ohjelma alkaa ihan just!! Lokakuu 3, 2016

Moi! Me ollaan just alkamas kattoo avaraa luontoa. Toi palvelusväki jäi nyt kuppaamaan johonkin. Tulis jo kun tää ei mee edes nauhalle. Täytyy varmaan hihkasta jos toisivat vaikka kupillisen ruokaa samalla. Toivottavasti mä en nyt nukahda. Mulle käy aika usein silleen. Ainakin jos oon tossa sohvalla. Siinä on vaan toisinaan aika ahdasta olla. Meinaan kun harvoin siinä yksin saan kauaa olla. Jos faija siihen tunkee, niin yleensä jään jalkojen alle linttaan ja katon sieltä telkkuu. Nukahdetaan molemmat ja sit kuorsataan kuulemma tooosi kovaa. En kyllä usko sitä. Eikä usko faijakaan. No mut nyt mä kuitenkin vallotin tän nojatuolin, kun tää ohjelma on niin mielenkiintoinen. Siinä siis seurataan kalojen elämää. Olen hyvin kiinnostunut kaikista kaloista. Lähinnä varsinkin oikein hyvin kokattuna. No nyt se muuten alkaa. Palataan!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Sängyllä

26. TÄÄ PAIKKA OLI VAPAA!

Taasko mä joudun vaihtamaan paikkaa? Tää oli niin hyvä asentoinen kohta. Lokakuu 1, 2016

Moikka! Nyt oon saanut nukutuksi onneksi aika hyvin, eikä toi ihme juttu tuossa ikkunalaudallakaan enää vaivaa. Se on se mikä on, enkä minäkään aina kaikelle mitään mahda. Haluaisin toki olla vielä ihan vähän voivampi, vaikka hyvin voiva olenkin, mutta että pystyis vielä vähän enempään. Nukkumaan pidempiä unia ja syömään isompia annoksia. Noin esimerkiksi. Ja kaikkee muuta. Kattokaa muuten tätä kuvaa. Mä kyllä tykkään nukkuu tässä sänkyssä ja ton palvelusväen ympäröimänä, mut faija aina välillä kyllä haluaa kanssa siihen miestenpuolelle, jossa saatan justiinsa olla. Oon mennyt kyllä joskus aina maminkin puolelle, mutta siitä tulee kanssa lähtö tai ainakin siirtokehoitus. Tässä kuvassa mulla näyttääkin olevan justiinsa keskustelu, että enkö todella nyt voisi nukkua edes 6 tuntia tässä. Sehän on kuin silmiä räpäyttäis! No yritän nyt kuitenkin mennä tähän maate ja katotaan kuin käy! Me täällä ihmetellään ja vaihdellaan paikkoja. Ihan sovussa onneks ja silleen, että miten kullakin paras on. Mäkin vähän ajattelen nyt muita. Kunhan saan vaan sen paikan jonka haluan!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20,5h

Mikäihme

25. TÄH!? NYT MÄ EN TAJUU?!

Olin polleeta poikaa ja esitin teille arvoituksen, mut nyt mää ihmettelen! Syyskuu 28, 2016

Mä kysyin tuossa viime viikolla teiltä arvoituksen, ja siihen tulikin kyllä sitten oikeakin vastaus. Jopa ihan vähän parempi kuin se mun keksimä alkuperäinen. Mutta siis vaan ihan vähän! Ei lähetä nyt siellä missään yhtään liikuttumaan liikoja. Tuo siis oli kuin olikin hepoinen. Eikös ne sanokin, että "Muuu-hi-haa". Silleen mä muistan monta hevosta kuulleeni kun niiltä on keritty villoja. Maatilalla on aina niin jännää kun on noita elämiä. Siellä kanat ja kukot munii kilpaa ja kyllähän sieltä joskus saadaan lehmistä lypsettyä maitoa ja voitakin. Mutta siis hepoinen oli oikea vastaus! Mut nyt mä oon vähän ihmeissäni. Sen varmaan näkee tästä mun kuvastanikin. Mä en siis tajuu mikä toi juttu tossa ikkunalaudalla on?! Ehkä se selviäis jos haistais. Tai maistais. En oo oikein saanut nyt nukuttuakaan, kun oon tota pohtinut. Nyt kyllä täytyy mennä haukkaamaan jotain ja välillä nukkumaan, niin jaksaa taas ihmetellä tätä eloa. Hyviä unia mulle!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 12,5h

Venyttely

24. KYSYNKIN TEILTÄ NYT ARVOITUKSEN!

Nyt saatte arvon kuulijat veikata mikä eläin kuvassa on. Syyskuu 24, 2016

Mä päätin piristää päivääni ja menin nojikseen (siis nojatuoliin jos joku gubbe ei tiiä). Pyysin, että palvelusväki ottais musta kuvan. Aina ne suht hyvin tottelee, joten kuva tuli. Nyt teidän siis pitää arvata ketä eläintä mahdan esittää. Ja kissa EI ole oikea veikkaus! Mä pidän teitä kuitenkin sitten jännityksessä, eli kerron vaikka seuraavassa plokikirjotuksessa, että mikä on oikea arvaus. Mun mielestä tää on kyllä ihan selkeä juttu, mutta en tietenkään odota kaikilta ihan yhtä terävää ongelmanratkaisutietoa. Mä kuulun kissojen maailmassa siihen fiksuimpaan kolmannekseen. Loput 75% ei siis yllä ihan meidän tasolle. Me yritettiin kerran pitää sellanen "viisaiden naukujien kerho", mutta meitä ei mahtunut mihinkään 25 kissaa yht'aikaa. Ja se suurin ongelmahan olis kyllä tullut tarjoilussa. Ei oo meinaan helppoa löytää ruokia kaikille, kun on eri ruokavalioita. Mulla on toi allergiaruoka ja muilla todennäkösesti...no, ei mennä siihen. Harmittaa vaan. No mutta mami haki mulle tänään lisää sapuskaa, eli asiat on aika mallillaan. Mutta nyt veikkaamaan! Tai tietämään. Voit laittaa viestin jos haluat tietää osuko veikkaus oikeaan. Mutta mukavia syksyisiä hetkiä!

ARVAILUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 15,5h

Onnea

23. ONNEA, ONNEA, ONNEA VAAN!

Eilen vietettiin suvussa merkkipäivää. Syyskuu 17, 2016

Meillä oli siis eilen niiin mahtavat juhlat! Tänne meille pakkautui palvelusväkeä, mutta minä kolli se hämmästytinkin kaikki! En vaatinut kauheesti palvelusväeltä, mutta annoin kuitenkin rapsuttaa mua ihan reilusti. Nukuin ensin vahingossa melkein pommiin kun en heti kuullut tulijoita. Mutta sitten kyllä heräsin pirteänä kun kuulin tupaan tulevan rakkaita ihmeisiä. Oikeestaan oli aika kivaa kun sain leikkiäkin melko paljon. Sitten täällä katsottiin sitä, mikä se nyt taas olikaan... tölöviisio! Niin, sitä! Ja naurettiinkin välillä. Mäkin hymyilin kyllä. Toivotin kyllä myöskin onnea. Mä jäin sitten nukkumaan, kun muut lähti syömään. Ja arvaattekin kyllä varmaan mitä söivät...no lähinnä kalaa tietty. Mutta oli kuulemma tosi hyvää, niin ajattelen, että upea juttuhan se oli kun saivat kaikki nauttia toistensa seurasta yhdessä ja ilmakin oli mitä kaunein. Tässä on kuvakin yllä. Kyllä mä olin omalla tavallani mukana, vaikka en nyt sitten sitä kalaa syönytkään. Sen tahtoisin vaan vielä sanoa, että kiva oli nähdä kaikki ja hirmiausesti onnea vielä kerran, toivoo Rontti.

ONNITTELUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 19,7h

Asento

22. NO NYT LÖYTY!

Aika hieno tunne kun sen lopultakin löytää. Syyskuu 12, 2016

Mä luulen, että oon rakastunu. Ajattelin, että en ikinä löytäis sitä oikeaa asentoa. Mutta löysin. Siinä samalla löysin itsestäni tosi hienoja piirteitä. Mä osaan sitten kuitenkin etsiä elämässä juttuja, jotka on mulle tärkeitä. Esimerkiksi juuri sitä asentoa. Oikeestaan olen oman itseni improvisaation lähde. Olen aina valmis uusiin seikkailuihin. Siis vaikkapa asennon etsimiseen. Mitään hirmu raskasta en kyllä viittis tehdä. Mutta kepeää sisähommaa. Justiinsa äsken yritin kurkistaa roskikseen vähän syvemmälle, niin roskis menikin nurin ja sieltä tuli kaikki lattialle. Eipä siinä sitten enää mitään hauskaa ollut, joten lähdin siitä ruokakipolle. Faija lupas siivota jäljet. Tässä ylläolevassa kuvassa nautin juuri päiväunia. Siitä asennon löytymisestä haluaisinkin sanoa, että katsokaa nyt. Käsinojien välinen etäisyys toisesta ensimmäiseen, on juuri kissamittainen. Siis kunnon kollikissan. Näin ollen ei tarvitse jännittää yhtään lihasta (joita kyllä löytyy). Voi vaan keskittyä nukkumiseen. Ainoa vaara tässä on, että istujalta jää huomaamatta kissa. Nyt oon taas kertonut teille niin paljon juttuja, että käyn vielä kurkkaamassa ton toisen roskiksen, ja sitten menen ottamaan pikku torkut. Yhteyksiin!!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Pöntöllä

21. JA TAASKO!

Täytyykö aina päästä just siihen missä mä oon!? Syyskuu 9, 2016

Mikäköhän ihme siinä on, että just ku mä löydän hyvän asennon paikasta jossa on aika mukava olla, niin sillon oon noiden kahden mielestä väärässä paikassa. TAAS! Tässä on oikein kuva todisteena, että yritin olla mahdollisimman kiltti ja mennä ihan omaan rauhaan, ettei mun nyt ainakaan tarvis vaihtaa paikka, enkä olis kenenkään tiellä. No, ei mee kauaa, niin faija tulee ja sen on kuulemma "ihan pakko päästä just tähän". Joskus tuntuu, että pieni loma tekis hyvää. Jos vaikka lähtis kalaan, niin sais hetken hengähtää. Noi on kyl tosi rakkaita ja antaa mukavasti ruokaa ja juomaa (mikä on muuten tosi tärkeä ominaisuus ihmisessä) ja vaikka se onkin ALLERGIARUOKAA, niin siitä huolimatta. Hyväähän ne tarkoittaa. Mutta haluaisin nyt kuitenkin selvän keskustelun siitä, että mikä paikka on niille tarkoitettu vaihtoehto. Olen valmis luopumaan tästä kuvassa olevasta, mutta sitten tuo nojatuoli, sohva ja sänky on ne, joista oman siivuni vähintään vaadin. Ja yleensä mamin syli, jossa saa rapsuja ja joskus kyl faijankin hanska tuntuu ihan mukavalle. Mulla on oikeestaan kyllä kaikki aika mukavasti, jos tää on mun suurin naukumisen aihe ja huoli. Tästä taas huomaa mun ajattelevaisuuden ja herkkyyden. Purr...

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20,3h

Koneella

20. SORI, PELI KESKEN!

Mä hei keskityn paremmin suhun sit ku oon pelannu. Jooko!? Syyskuu 3, 2016

Mä oon kyl melkonen katti! Osaan pelata ATK:takin. Mä istun tälleen tässä ja annan neuvoja sille, kuka milloinkin istuu tossa ohjainlaatikossa kiinni olevan käden jatkeena. Noi kutsuu sitä "hiireks". Mulla on kyllä ihan eri käsitys hiiristä.. Kerran (tai useammankin) olen maistanut vähän tota hiirtä ja siitä tuli vaan muovinen maku suuhun. Sitten oli sellainen hännätön hiiri. Siitä sain pienen säkärin kun sitä maistoin. Eli vinkkinä. Ei kannata! Kerran mä yritin leikkiä tommosella kun faija veti sitä siitä hännästä ja sit faija karjas mulle että: "Rontti! Mitä sä sillä, sehän on hiiri!" Miettikääs vähän, että mikä lause toi oikein on kissalle sanottavaks...pyh! No mut niistä peleistä. Eniten tykkään ehdottomasti kaikista peleistä joissa syödään jotain. Esimerkiks vanhin paras peli on Pac-Man. Siinä syödään. Ja kännyköissä se on tietty old time favorite, eli matopeli! Oikeestaan muita en osaa pelatakaan...enkä nyt noitakaan kovin hyvin. Se johtuu lähinnä siitä, että nykyään peleissä tarvitaan sitä "hiirtä" ja mulla on tosiaan vähän monimutkainen suhde siihen. Kun puhutte siitä mulle, pliis, käyttäkää sanaa ohjainlaatikko. Kuten se on tarkoitettu!

PELITERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 20,3h

Sylissa

19. JA OIKEIN HYVÄÄ HUOMENTA!!

Meitsin unelmoinnit jatkuu ja jatkuu ja jatkuu... Elokuu 30, 2016

Huomenta! Pitäiskö herätä? Ja miks pitäis? Aa! Tietty siks, että vois mennä taas nukkumaan! En vaan viittis millään herätä ihan kokonaan. Mut en haluu näyttää tätä uneliaisuuttani. Eli jatkan niin, että nukun silmät auki. Sillon kaikki luulee mun olevan tosi pirteä ja hereillä. Kjeh! Oon mä aika jäynä. Ainoo haitta siinä on, että jos jää kiinni. Kun unelmoidessa ei aina hiffaa räpsäyttä silmiä, niin noi silmän ampullit voi kuivua ja sitten sattuu ihan kauheasti kun oikeesti herätessä räpsäyttää silmiä ekan kerran. Mutta onneks mami on aikalailla paikallaan ensimmäiset ajat tuosta meidän yhteisestä heräämisestä lähtien. (Joka muuten EI ole aina minun syyni!!) Tämän liikkumattomuuden vuoksi minunkin heräilyni saa siis pehmeän laskun. Eli voin torkahdella ihan "sallitusti" välillä ja herätä siis räpäyttämään silloin tällöin silmiäni. Itseasiassa se on aika hieno tapa viettää päivänsä. Ruokailujen välissä tietty. Eli heräillään rauhassa sanoo Rontti!

TERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 23,8h

nih

18. MITÄ KUVAAT!!

Kyl mä saan mennä mamin kaa nukkuu vaik paikka ei niin hyvä oiskaan... Elokuu 28, 2016

Ei sitä nyt tarttis aina olla sen kameransakaan kanssa liikkeellä. Tässä mää näytän sulle sitten kieltä! En viitsi näyttää kovin paljoa, kun ei tuo mua nyt niin haittaa. Osaan kyl näyttää tosi paljon paremminkin! Ja pystyn juoksemaan 50km/h nopeudella. Se on vaan kun ei oikein viitsis. Tai en näe siihen mitään tarvetta. Ja siinä hengästyy ja mikä pahinta, voi tulla kauhia nälkä! Nukkuminen kuluttaa myös karoleita. Se on kuitenkin suhteellisen raskasta touhua, sillä samaan aikaan on vaikea syödä. Tai olen mä muutaman kerran senkin tehnyt, eli ei se missään tapauksessa mahdotonta ole. Se hyvä puoli unissaan syömisessä on, että vaikka syö allergiaruokaa, niin voi hyvin olla unissa esim tar-tar-piffi. Mutta parhaat unet saa siis mamin kainalossa. Tässä kuvassa se nyt näyttää ehkä hieman hankalalta, sillä mami unohti jättää mulle tarpeellisen tilan nukahtaessaan. Tämmöstä rambokollia sekään nyt niin haittaa, sillä pystyn nukkumaan kuitenkin melko ovelissa asennoissa ja paikoissa. Joten, jättäkää mut rauhaan ja antakaa pienen kissan nukkua nätistä!

NIH, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 19,5h

Aamurapsut

17. HOH-HOIJAA purrr!!

Joskus aamusin aamulla saadut rapsut on vaan parhaita! Elokuu 26, 2016

Kun oon saanu ihmiseni heräteltyä ja he ovat lipittäneet ekat kupit sitä kaamean hajuista ruskeaa litkua, voin jo odottaa saavani huomiota. Talossa on silloin yleensä aika laiskaletkeä tunnelma, ja sehän sopii meikäkollille mitä parhaiten! Mamilta saa parhaat aamurapsut juurikin ensimmäisen ja toisen kahvikupillisen välissä. Ajoitus on tässäkin tarkka. Heti kun rapsuttajaraajojen omistaja asettuu aloilleen, kannattaa vaivihkaa hypätä syliin. Koko sylin valloitus onkin sitten vain kissanleikkiä. Ja ai miten makoisia ne rapsut onkaan! Kun olen kärsivällisesti koko piiitkän yön odottanut huomiota (mami ja iskä mulle kyllä aina nurisee, et ei se mun yöuni nyt niin pitkä ole) niin on ihan parasta venyttäytyä Liquid Catiksi ja hurista ja hyristä rrrakastaa rapsuja ja rapsuttajaa!

AAMUTERKUIN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 17h

Tunneli

16. SERKKUTYTTÖ!

Pikkusen piti leikkiä kuvankäsittelyllä! Elokuu 24, 2016

Kattelin tossa tota eilistä plokikirjoitustani ja mun oli moste leikkiä vähän serkkulikan kustannuksella. Lähinnä kun muistin, että faija oli joskus tehnyt hänestä sellaisen kuvan, joka tuli mieleeni mun eilisestä kuvastani. Se serkun kuva on kylläkin tosiaan ATK-manipulaatiolla tehty, eli se on fiktiota. Mua ihan pökerryttää kun katson tota. Voisin kuvitella, että siinä on ihan selkeästi hypnoottinen koira. Siis sellainen joka napsauttaa tassuja, niin sitten herää ja tahto katoaa. Tai jotenkin silleen se menee kuitenkin. En muista nyt ihan varmaks. Serkkulikka aina on mulle vähän murissut, kun oon mennyt mamin sylissä siitä ohi, mutta en ole siinä ainakaan vajonnut hypnoosiin. Eikä ole kukaan muukaan. Sen tiedän, että serkkulikka on kyllä melkoinen pzykologinen taituri, kun hän saa aina kaikkee rilliruokaa ja muuta, ihan vaan pienellä vinkasulla ja lämpimällä katseella. Mä meen nyt yrittämään samaa. Vaikka veikkaan, että saan taas ALLERGIARUOKAA!! Terkkui serkku!

IHAN VAAN LEIKILLÄÄN TAAS, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 21h

Tunneli

15. LEMPILELU!

Tää on sitten ihan paras! Elokuu 23, 2016

Ihan vaan leikilläni kyselen, että leikittäiskös? Aina välillä mami saa sellaisia kissanelämänymmärryshetkiä, et se tajuu hankkii mulle jotain just täydellistä. Tän nimi oli kaupassa kuulemma kissatunneli. Siitä pystyy siis juoksemaan toiseen suuntaan läpi. Ja sitten myöskin toiseen suuntaan takas. Mahtavaa! Keskellä on neljäntassunkolo, josta on aivan mahtavaa tappaa kaikkia leluja mitä tarjotaan, mieluiten höyhenellisiä. Tunneli pitää mukavan kahinan kun siitä juoksee läpi ja se luisuu muovilattialla hieman arvaamattomasti, et on aina hieman arvoitus mihin päädyn. Aihitsimitenjännää, etenkin yhdeksän jälkeen illalla tai viiden aikaan aamulla. Päivällä se häiritsee nukkumista. Tunneli on myös hyvä piilo silloin kun esiin kaivetaan hirmumölypölyimuri. Eli kaikinpuolinihana!

IHAN VAAN LEIKILLÄÄN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Uupumus

14. KAUHIA RAHVIIKKI TÄÄL!

Juhliminen on rankkaa touhua!... Elokuu 18, 2016

Eilen mulla oli taas kissanpäivät! Klaania kokoontui täällä mun lukaalissa oikein runsain mitoin ja sain monikäsirapsuja. Mun mielestä on oikein ja kohtuullista, että minua tervehditään ensimmäiseksi kun ovesta astutaan sisään. Kyllä nuo ihmiset ehtivät sitten myöhemmin toisiaan moikkaamaan. Syy tähän kokoontumiseen oli yhden perheenjäsenen vanhenemisseremonia. On se mukavaa, kun pöydässä on tarjolla kaikenlaista pikkumurustavaa, siitä riittää mullekin lattialle tippuneita makupaloja! On sääli, ettei mulle voida järjestää vastaavaa juhlaa, koska oon löytökisu. Olen tosin kuullut iskältä, että mun synttärit olis 30.helmikuuta. Tarjolla ois ihan varmasti lohta ja maksamakkaraa kinkkua ja hiiripaistia ja kaikkea ihanaa! Eihän kukaan VOISI olla niin julma, että tarjoaisi synttärisankarille allergiaruokaa!!!!!

OMISTA JUHLISTA HAAVEILLEN, Rontti!
Ylös

Nukuttu tänään 25h

Yak

13. JÄRJESTYS PALANNUT!

Nyt rupeaa taas järjestys vallitsemaan meillä! Elokuu 15, 2016

Kylläpä tuntuu ihanalta olla kotona, varsinkin kun on oikea järjestys palannut näiden seinien sisäpuolelle. Ensin vaikutti siltä, että täällä on lähes kokonaan unohtunut kuka on pomo. Oli hieman kouluttamista noissa ihmeisissä jotka täällä minun asunnossani ovat ja saavat asua. Vesi meinasi loppua alkuunsa, sillä tottakait sitä meni vähän enemmän. Olinhan menettänyt hieman nestettä matkan aikana. No, se asia onneksi tuli kuntoon ja ruokaakin on ollut riittävästi. Siitä voin antaa positiivista palautetta palvelusväelle. Unet olivat muuten kelvolliset ja olisivat olleet oikein makoisat, mutta mitä vielä. Eiköhän täällä heti ruveta näkemään painajaisia ja huutamaan suoraa kurkkua ensimmäisenä yönä kun olen kotona. Eikö nuo unet olisi voinut ihan hyvin ajoittaa siihen hetkeen kun itse olin poissa. Täytynee käpertyä ensi yönä kainaloon ja alkaa kehrätä heti illasta asti, niin säästyttäisiin niiltä painajaisilta. Kyllähän tällainen atleetti kissapeto on niin suojeleva ja turvallisen tuntuinen kehrätessä, ettei siinä edes kannata pelätä. Heti siis joutuu alkamaan huolehtimaan näistä vuokralaisista. Tai oikeastaan kylläkin pääsee. Ja saa huolehtia. Siis hienoa kyllä olla kotona! Kuvassa on järjestys kuten olla pitää!

HÄNEN MAJESTEETTINSA, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 20h

Yak

12. REISSUSSA RÄHJÄÄNTYY!

Urp! Kyllä koti tuntuu mukavalta! Elokuu 14, 2016

Yäk! Mulla tuli matkapahoinvointia. Se ei ollu yhtään kivaa! Tietty iso kiitos siitä, että pääsi tutussa kyydissä kotiin eikä tarvinnu bussissa matkustaa. Jos bussissa ois iskenyt samanlainen pitkä sylki kun autossa, niin moni muukin olis saattanu voida huonosti. Siinä olis kuskilla sit ollu kans! Mut siis nyt kyl tuntuu aika ihqlta ku on kotona! Vedän Z:taa tässä sohvalla nyt tunnin tai kaks, tai vuorokauden. Ai nii! RUOKA! Moni varmaankin ihmettelee, että miten voi nyt tehdä mieli ruokaa, mutta en mä ihan niin kipeäks tullu. Mutta siis sohvalla olen ja on tuossa toi nojatuolikin, jonka valtaan heti kun näen että siihen meinaa joku muu istua. Eli jatkan ihan samaan malliin sen puoleen kun mitä oli ennenkin reissua. Mutta nyt en jaksa enempää, vaan vaivun kissauneen. Kiitos kyydistä ja kauniita unia mulle!

Zzzzzzz, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 22h

Mamin tulee hakee

11. MAMI TULEE HAKEE MUT!

Kesä mummolassa rupeaa olemaan lähtömaukuja vaille valmis. Elokuu 11, 2016

Täytyy nyt ihan alkuun korostaa, ettei ole mummolaa parempaa paikkaa viettää kissakesää. Täällä on kaikkea mitä tällainen laiskanpulskea aal inklusive-lomaltaan kaipaa. Ruokaa (allergiaruokaa tosin...), rapsuja ja rakkautta. Mutta kyllä rupeaa kesäkollinkin olemaan aika siirtyä syyslukukauden viettoon kotiin.Mutta se kotiin matkustaminen ei ole aivan niitä mun feiforit juttuja. En ymmärrä miksi minut tungetaan aina kaltereiden taakse, pienee koppiin. Nykyään alistun siihen jo, koska tiedän että matkan päässä odottaa ruokakippo (allergiaruokaa tosin...). Alkuaikoina mamin kanssa kävimme suuria tahtojen taisteluja ennen matkoja. Hioin huippuunsa neliraajajarrutustaktiikan, jossa jokainen jäsen sojotti eri suuntaan, kynnet esillä. Siinäpä oli mamilla miettimistä, miten saada minut kuljetuskoppaan! Sitten tuo keksi kietoa minut pyyhkeeseen ja tämän taktiikan edessä olin voimaton. Helpommalla pääsee kun alistuu koppaan, niin ei saa pyyhkeitä mamilta. Mutta jesss, nyt mami tulee noutamaan kotiin. Kiiiitos kissamummola!!!

KIITOKSIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 18h

Ikava

10. MUL ON IKÄVÄ...

Onneks mami ei mua kyl unoha. Elokuu 9, 2016

Tämä reissukissan elämä on kyllä aika kaksmielinen juttu. Toisaalta on tooosi kivaa olla reissussa ja varsinkin kun saa rapsuja, mutta kyllähän ne kotinurkat aina omat on. Mut ei mulla hätää ole, päinvastoin! Kun reipastan vaan mieleni ja hoidan ruualla kieleni (allergiaruualla...), niin ei ole valittamista (paitsi ettei saa muuta kuin allergiaruokaa...). Nyt voi taas sitä paitsi heittäytyä varamamin rapsutettavaksi. Kuulin vaan, että kotona on uusi patja sängyssä, niin voisin sen sängyn vallata. Ja valtaankin kyllä! Pikkusen on ikävä kyllä mamia ja tuota karvaistakin poskea, joka kuvassa näkyy, mutta sittenpähän koti tuntuu taas makialle!!

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 16h

Juhla

9. UNISSANI...

Näin herkullista unta! Elokuu 2, 2016

Olen nähnyt viime aikoina paljon kalansyöntiä. On ollut silliä, silakkaa, haukea, ahventa, lohta, siikaa ja vaikka sun mitä! Hieman on ottanut koteloon kun itse olen syönyt, arvatkaa mitä - ALLERGIARUOKAA!! Nyt tämä kaikki kalansyönti on tullut uniinikin. Tässä on kuvat yllä jossa popsin affenta. Juuri ongittuna ja halsterissa kypsytettynä ja sopivasti suunmukaiseksi jäähdytettynä. Kuvat ovat jokusen vuoden vanhoja. Ymmärränhän minä sen, että kuten edellä olen maininnut, alkavat korvani kutisemaan ehkäpä juuri kalasta. Silti mielestäni olisi syytä ajatella asioiden kaikkia puolia, eli pirdosioida. Eihän se nyt niin ole, että kala mikään analoginen stereoidi olisi, vaan puhdasta luomulähiruokaa. No, nyt yritän lopettaa tämän ainaisen narinani kalansyönnistä. Tai siis sen syömättömydestä. Painun takaisin pehkuihin, jos vaikka nyt näkisin unta hiiripaistista. Mutta EI ALLERGIARUUASTA! Hrmph! (Oikeasti olen ihan hyvällä tuulella.) Hyviä päivänokosia mulle!

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 21h

Juhla

8. ONNEA!

Onnea serkku! Elokuu 1, 2016

Eilen oli kissaserkullani tärkeä päivä. En itse päässyt valitettavasti mukaan juhlimaan, sillä olen juuri nyt matkoilla, mutta muistin kyllä kissaserkkua täällä nokosten välissä. Yritin lähettää kukkatervehdyksen, mutta sitten muistin, että ensinnäkään en puhu tavalla josta kukkakauppias saisi selvän, eikä minulla ollut myöskään puhelimessa virtaa. Tai siis ei taida olla puhelintakaan... Juhlat olivat ilmeisen onnistuneet ja kaikilla oli oikein mukavaa. Myös ruoka oli kuulemma hyvää ja varsinkin kakku sai huomattavan suuria kehuja. Itseäni oikeastaan melko paljon harmitti tuo ruokailun väliin jääminen, sillä omalla tavallaan tämä allergiaruoka joskus tympäisee. Lahjaksi minulta serkku saa rapsutusaikaa. Eli hän saa rapsuttaa minua aivan mielinmäärin kunhan taas ollaan rapsutusetäisyydellä toisistamme. Se on mielestäni ansaittu ja erittäin upea lahja. Terveiset vaan täältä ja onnea vielä kerran!

ONNITTELUTERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 20h

Ulkona

7. MÄ PÄÄSIN ULOS!

Oli muuten ihan mieltsi reissu pihalla! Heinäkuu 30, 2016

Siis mä niinku pääsin ulos eilen! Ou jee! Varamami päätti viedä mut eilen ulkoilemaan ja se oli kyllä tosi hauskaa. Pyörin muunmuassa hiekassa, söin hieman ruohoa ja tallustelin aikani kuluks melko paljonkin. Puskat oli myös mielenkiintoisia paikkoja ja näinpä sellaisen ihmeellisen pitkäkorvaisen eläimen. Jos joku tietää mikä se oli, niin voi kyllä laittaa viestiä. Sitten näin myös sellaisen keltapunaisen jutun, joka oli kuulemma porsas. Ajattelin josko tuo leikkisi mun kanssani, mutta se oli kyllä tooosi laiska. Makasi maassa eikä hievahtanutkaan! Tässä on muutama kuvakin yllä seikkailustani. Välillä kyllä piti käydä merkkaamassa varamami, mami ja iskä, ettei ne vaan luule mun jäävän reissunpäälle. Kuitenkin täytyy ajatella myös ruokailua ja nukkumista. Ja niitä rapsuja tietty. Illalla sitten olin taas "Liquid cat". Mutta hauskaa oli! Mielelläni menen uudestaan (kunhan ei sada!).

ULKOILUTERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 17h

Rapsuja

6. RAPSUJA PLIIDE!

Varamamin ja mamin maharapsu! Heinäkuu 29, 2016

Kuluneella viikolla ovat mami ja varamami saaneet nauttia minun rapsuttamisestani. Kyllä minä siitä toki itsekin hieman pidän. Varsinkin varamami nauttii kun saa rapsuttaa minua masusta. Kyllä minä siitä toki itsekin hieman pidän. Minua nimitetään toisinaan maharapsujen aikaan arvonimellä "Liquid cat". Kuvassa on lempiasentoni rapsuttaja-perspektiivistä. Täytyy kyllä myöntää, että varamamilla on homma hanskassa. Tiemme erkanevat hiukaksi aikaa ja haluankin toivottaa mukavaa kaikkea jne. Mami on kyllä myös hieno rapsuttaja, mutta toi faija on hieman turhan laiska siinä hommassa. Pitäisi olla enemmän kärsivällisyyttä ja ymmärtää, että niin kauan kuin minä kehrään, on rapsuja syytä jatkaa! No, minulla on kyllä rapsuttajia joka paikassa missä milloinkin olen. Mutta nautitaanhan kesäisistä päivistä!

KESÄTERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 15h

Pesulla

5. PESUHETKEN TÄRKEYS

Puhtaus on puoli, lika toinen! Heinäkuu 23, 2016

Ihmiseni täällä aivastelevat ja niiskuttelevat. Vallan kummallista käytöstä! Kenties he eivät ole aivan sisäistäneet yhtä kissanelämän peruspilareista, loputtomia pesuhetkiä. Ensimmäinen alkaa aamulla heti venyttelyn ja pikku aamupalan jälkeen. Se herättääkin sopivasti ruokahalun toista aamupalaa varten. Toisen aamupalan jäljet täytyy tietysti pestä pois, mutta sitten iskeekin jo sopivasti aamuväsy, ja voi mennä pikku nokosille. Näin päivä jatkuu ruuan ja pesujen vuorotellessa, toki ei saa unohtaa unia siitä välilöistä. Meillä kissoilla on sopivan karhea kieli ja notkeat nivelet, joten saamme itsemme pestyä suupielistä hännänpäähän. Teiltä ihmisiltä puuttuu luonnon suomat "siivousvälineet", joten muistakaa pestä kätenne, niin pysyy pöpöt kurissa!

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 19h

Tassuterapeutti

4. TASSUTERAPEUTTI

Tervetuloa vastaanotolle! Heinäkuu 22, 2016

Me Felis Catus-lajin edustajat olemme tunnetusti herkkävaistoisia, mutta minäkolli pidän erityisen hyvää huolta omista ihmisistäni. Tämä takaa paitsi katkeamattoman ravinnonsaannin myös harmonisen yhteiselon, herkeämättömän määrän rapsuja ja molemminpuolisen rakkauden. He kutsuvat minua tassuterapeutiksi ja tämän pestin olen kurnuttaen, kehräten ja vierellä nukkuen täyttänyt jo monen vuoden ajan. Yleensä köllöttelen Mamin sylissä tai kyljessä kiinni, mutta aina kun Mamin päätä särkee (sanovat sitä joksikin mirgeeniksi?),niin minun paikkani on samalla tyynyllä. Iskääkin sattuu joskus (epäilevät sitä kuulemma diagnooksikis?), niin otan rauhallisesti. Pappa on ollut kipeä, niin nyt hoidan häntä parhaani mukaan. Toivottavasti kaikilla on mahdollisimman hyvä olla! Purrnau!!

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 15h

Ikkunalaudalla

3. MUMMOLAN PARAS PAIKKA

Opas mummolan lähes parhaille paikoille Heinäkuu 21, 2016

Kerronpa teille mikä on mummolan paras paikka, ja se lähes paras paikka. Nyt ehkä mietitte miksi juuri "lähes". Molemmat löytyvät keittiöstä. Kekseliäimmät varmasti jo osaavatkin aavistaa mitä tarkoitan. Ikkunalauta on se "lähes" paras paikka. Siitä on hyvä tarkkailla koko huonetta sekä myös tirppoja jotka lentävät melkein haukkausetäisyydellä. Harmillisesti ikkuna erottaa meidät toisistamme. Se ihan paras paikka taitaa kuitenkin olla jääkaapilla. Tai siis hellan vieressä. Tai ehkä pöydän alla. Tai kenties tuolilla ruokailijoiden seurana. Näistä paikoista pääsee seuraamaan kotiruuan silmiä hyväilevää näkyä ja ennen kaikkea nenua hemmottelevaa tuoksua. Myös ruokailijoilta mahdollisesti tippuvat muruset kuuluvat ehdottomasti päivän parhaisiin asioihin. Nokosten ohella. Siksi siis ikkunalauta on se "lähes" paras paikka. Ikkunalaudalla tunnen olevani oikea alfauros. Turkkini kiiltelee auringonsäteiden osuessa kauniisti kaareutuvaan selkääni. Veistokselliset piirteeni muodostavat varjon, josta moni voi vain haaveilla. Vatsalihakseni kerrassaan pullistelevat karvoituksen välistä ja tunnen huokuvani energiaa! Kaikki jotka ovat minut tavaneet, varmasti allekirjoittavat tämän. Ja myös kaikki jotka tulevat minut tapaamaan. Oikea kollien kolli! Vain vaatimattomuus ylittää kauneuteni! Nyt pikku nokosille...zzzzzzz....

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 17h

Karjaisu

2. AAMUISTA

Opas palvelusväen herättelyyn Heinäkuu 20, 2016

Ah, miten ihanaa onkaan kääriytyä tyynyn kanssa unosille, kun on vihdoin saatu talonväki hereille. Kunnon herättely on taitolaji, jonka olen tässä vuosien varrella hionut huippuunsa. Kaikki alkaa huolellisella valmistelulla. Täytyy varmistaa, että herättelyn kohteen uni on kevyemmässä vaiheessa. Aloitan aina tehotuijotuksella. Työnnän kuononi puolen sentin päähän kohteen nenästä. Jos tämä ei auta, siirryn vaiheeseen kaksi, eli aloitan rakkaushyökkäyksen. Tämä on yleensä niin vastuttamattoman söpöä kohteen mielestä, että se tuottaa toivotun tuloksen, eli saan ruokaa. Jos tämäkään ei vielä tepsi, taputtelen pehmeällä tassullani kohteen poskea. Mami on toisinaan niin sitkeäuninen, että joudun turvautumaan ihan vihoviimeiseen keinoon, eli vanhaan kunnon puraisumenetelmään. Näin. Nyt on väki hereillä ja saan ruokaa. Mission completed!

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 16h

Sohvalla

1. ÄLÄ KÄY MULLE!

Tästä alko bloggaaminen Heinäkuu 19, 2016

Lienee paikallaan todeta näin alkuun muutama asia. Vaikka olenkin hurmaavan söötti kotikissa, niin minussa on myös se kovempi puoli. Saatan nyt syödä allergiaruokaa, koska muuten korvani kutisevat, ja vaikka olenkin kova ulkoilemaan, käyn kyllä sisällä pissillä. On täysin luonnotonta mielestäni, että eläimen täytyisi pissiä ulkona. Kovuuteni tulee nimenomaan tässä selväksi, sillä toisin kuin normaali suomalainen kollikissa, minä osaan näyttää tunteitani. HUOM! Myös niitä grrrr!!! -tunteita. Olen siis kaikin puolin rakastettava ja toisinaan hieman ärsyttäväkin kitumitu. Tervetuloa lukemaan ajatuksiani tästä blogista. Niitä tulee tänne aina kun vain uniltani ehdin laittaa. Minulle on mahdollista laittaa viestiä tulemaan postauksesta tai sivun alalaidassa olevista linkeistä. Myös ruokaa voi lähettää, mm. kalaa, kinkkua, hiiripaistia yms.

TERKUIN, Rontti
Ylös

Nukuttu tänään 18h


"Huominen ei ole eilen, eikä huomenna, eiku...ÄH!"

-Rontti Kissa-

Tervehdys!

Nimeni on Rontti. Olen myöhäiskeski-ikäinen kotikolli, joka nauttii letkeistä illoista ja makeista unista. Pidän myös lyhyistä kävelyistä merenrannalla, sillin tuoksu nenässäni, tirppoja jahdaten. Kunnes herään ja tajuan todellisuuden, eli allergiaruuan ja onneksi puhtaan veden muodostaman ruokaympyrän äärellä elämisen riemun. Silti elämäni on suhteellisen mainiota kollin elämää, ja nyt alan jakamaan sitä kanssani. Cheers!

Viesti

Viesti Rontille

Kalat
Kisu
Raapimassa
Tipu