Blogisi

TERVETULOA!

1335

SITKEYTTÄ

Syynsä kaikilla,
Maaliskuu 29, 2021

Saa melkein epäilemään, oliko tätä tarkoitus halkoa. Tämä homma sai alkunsa aiemmin kuvatun myrskyn aikaansaamisista. Nyt siis tuli aika laittaa homma niin sanotusti pakettiin. Tunnen pari kaveria, jotka saavat kyllä laitettua pakettiin hyvinkin monta asiaa. Kaikilla niillä asioilla syynsä varmasti on. Siinä tämä sana sitkeä saa ihan toisen merkityksen. Tämä puu ei ollut kataja, mutta eipä ollut katkennut kokonaan tämäkään. Terveisiä vaan sinne tänne, missä näitä hommia on tehty!

Oikein mukavaa alkanutta viikkoa!

-Simo-

Ylös

KEKSELIÄSTÄ!

Kierrätystä olen kannattanut aina, mutta kaikkea sitä voikin keksiä,
Maaliskuu 23, 2021

Kotona voi tehdä kaikenlaista. Kun on tarpeeksi mielikuvitusta ja toisaalta kierrätyshenkisyyttä, pystyy "romustakin rakentamaan". Tässä tapauksessa vanhoista lakanoista piti päästä eroon, mutta onhan ne hyvää ja vahvaa kangasta. Toisaalta vanulappuja tarvitsee aina. Tästä yhtälöstä siis syntyi lakanoista vanulappuja, joita voi aina pestä ja käyttää uudestaan. Näitä ideoita on varmasti hyvä jakaa ja niin taitaa monessa paikassa vinkkejä ollakin. Tämä onkin talviajan viimeinen viikko, joten ne jotka siitä nauttivat, nyt on viime hetket!

Mukavaa keväistä tiistaita!

-Simo-

Ylös

KILPAILUN RIEMUA

Kilpailu on mukavampaa ihan ajan kanssa,
Maaliskuu 18, 2021

Kuka on kovin kilpailija. Ehkä on tärkeintä, ettei kilpaile yksin. Tunnen yhden urheilutähden, joka saa mielestäni tätä titteliä kantaa. Tähtihän siis pitää huolen siitä, että kanssakilpailijat pysyvät vähintäänkin yhtä hyvässä vireessä kuin mitä itse on. Ylivoima on tylsää. Voima ei. Enpä osaa sanoiksi pukea, mutta kilpailutaktiikka on hyvä hioa ennen kilpailua sellaiseksi, että maalissa on hyvä olla. Oli järjestys mikä vain. Tässä tulikin pieni tauko kuvittelussa, mutta täällä ollaan!

Torstaita!

-Simo-

Ylös

KOTIKAUPUNKIA

Porin sillalta,
Maaliskuu 8, 2021

Tutustuin ja ihmettelin. Olenkohan tutustunut liian vähän uuteen kotikaupunkiin. Tai liekö tämä nyt enää niin uusi meille. Otin perjantaina kameran mukaani ja lähdin käymään jokivarressa. Ajattelin, että jäät olisivat jo enemmän lähtemään päin, mutta ei vielä. Täytyy yrittää kevväämmällä. Mutta siis tälläisen taulun löysin. Kun kotiin pääsin, piti heti mennä guuglaamaan. Tässä on ollut aikanaan ponttoonisilta. Ja nimihän lukee taulussa. Mielenkiintoisia juttuja. Täytyy tutustua lisää!

Mukavaa viikonalkua!

-Simo-

Ylös

TÄMÄKIN ON KUVATTU

Kyllä on pärjätty ilman matkapuhelimiakin,
Maaliskuu 3, 2021

Ennen katsottiin ihan paljaallakin silmällä! Olikohan ihmisillä ennen parempi muisti, vai annettiinko tilaa mielikuvitukselle. Mietin vain, kun nykyään tässäkin kuvan tapauksessa olisi monta matkapuhelinta kuvaamassa helikopteria. On siitä otettu ainakin tämä kuva, vanhalla kunnon kameralla. Nykyään kun tilannetta kuvaillaan, näytetään kuva kännykästä. Aika aikaansa, vai miten se menee. Tämä kuva on aika tarkkaan 40-vuotta vanha. Vuodenaika varmasti hyvin lähellä sitä, mitä nytkin eletään.

Mukavaa pikkulauantaita!

-Simo-

Ylös

TALVEN SELÄTYSTÄ

Nyt se alkoi lämmittämään,
Maaliskuu 1, 2021

Oikein hyvää alkanutta kuukautta! Tämä kuukausi aloittaakin jo mukavasti kevään odottelun. Etelässä lumet on jo lähteneet osittain. Pohjoisessa taas on kunnon hiihtokelit. Tämä kuva on nimenomaan pohjoisen hangilta keväällä. Päivällä oli hieman lämpöasteita ja yöllä kunnon pakkanen, niin kantoi hanki jo isompaakin miestä. Ainakin sukset jalassa. Nautitaan näistä upeista säistä vaikkapa ulkoilun kera.

Mukavaa maanantaita!

-Simo-

Ylös

KUTEN ENNEN

Lumi on ollut aina valkoista,
Helmikuu 23, 2021

Joskus tuntuu, että kaikki muuttuu. Silloin on ihan hyvä ottaa vanha valokuva esiin ja etsiä asioita jotka eivät muutu. Tästä kuvasta huomaa, että lumi oli ennenkin valkoista. Ja lumeen vertaaminen on oikeastaan ihan hyvä konsti. Aikanaan kuvat oli mustavalkoisia, joten silloinkin lumi näytti olevan valkoista. Tässä kuva jossa allekirjoittanut testaa liukurin ominaisuuksia hyvässä pyllymäessä. Lumi oli kuten nytkin. Jotkin asiat siis pysyvät ennallaan. Keltainen lumi ei näissä kuvissa näy, vaikka sekin taitaa olla jokavuotista.

Mukavaa tiistaita!

-Simo-

Ylös

MIKÄ CITY

Kuvia on samasta kaupungista ollut täällä ennenkin,
Helmikuu 19, 2021

Kuva onnistui, ainakin kohtalaisesti. Tämä kuva on jo useamman vuoden takaa ja otettu ihan alkukeväästä kun lumet oli suurinpiirtein kaikki sulaneet. Tällaisenkin maiseman saa Turussa näkyviin, ihan omilla jaloilla tukevasti seisten. Pikkuisen puusta rakennettua koroketta jalkojen alla. Melkein olin tämän kuvan unohtanut, mutta nyt kun osui silmiin, niin alkoi kova kevään odottaminen.

Hyvää perjantaita!

-Simo-

Ylös

UUTTA ELÄMÄÄ

Voi närhen munat mitä teistä kuoriutui,
Helmikuu 17, 2021

Se niistä polttopuista hetkiseksi. Osui tämä kuva silmään tuossa kuvia kaivellessani. Ei täysin ajankohtainen, mutta piti jakaa heti. Tässä tapahtui sellainen pieni muutos polttopuiden suhteen. Närhi oli tehnyt pesän puuliiteriin puupinon päälle. Tämän huomasi heti kun oven avasi. Todettiin, että ovea ei nyt hetkeen avattaisi. Antaa näiden kavereiden kasvaa rauhassa ja sittenpä on puutkin kuivempia kun niitä taas pääsee poimimaan takkaan. Kuva piti ottaa, niin on muisto näistä, jos vaikka tuntisi kun lintulaudalle tulevat. Taitaa olla ettei tunneta. Tämä kuva ei siis ole äskettäin otettu, vaan menneiltä vuosilta. Luonto on kaunis.

Tällaista keskelle viikkoa!

-Simo-

Ylös

LÄMPÖÄ TALVEEN

Täällä taas, tälläkin viikolla,
Helmikuu 15, 2021

Eilen oli Ystävänpäivä. Moni muisti, monia muistin, monia muistelin. Nuotiolla olen istunut hetken jos toisenkin. Nuotion äärellä on lämmittänyt myös ystävyys. Joskus on ikävä siihen nuotiolle. Tuli on elementtinä kiehtova. Kaikkine puolineen. Tämä kuva on otettu talvella erään laavun luota. Miellyttävä paikka, enkä ollut yksin. Vieläkin minulla on paras ystävä.

Maanantaista se viikko vasta alkaakin!

VALOA JÄLLEEN

Voi näitä talvipäiviä,
Helmikuu 8, 2021

Ja kuinka upea auringonpaiste! Nämä ovat kyllä hienoja aikoja nämä talviset päivät. Tekisi melkein mieleni sanoa, että kevättalviset. Niin voi viimeistään kuukauden parin päästä sanoakin. Vielä ehkä hieman aikaista. Nyt on sinänsä tämä kuva harhaanjohtava, koska se on otettu joulukuun alussa. Tuon verran valoa oli silloin pohjoisessa. Tämä kuva toimii kuitenkin mielestäni useampanakin talvisena aikana ja paljon sitä olen käyttänytkin. Valo kurkkii siinä ja nytpä se sitten sieltä nouseekin. Tänäänkin halukkaat voivat mennä ulkoilemaan, kuten kyllä milloinka vain. Ulkoilijoille siis hyviä ulkoilukelejä ja muille hyviä kelejä, mitä sitten ikinä teettekään. Kaikki laillinen käy.

Pysytään linjoilla!

-Simo-

Ylös

AURASILTA

On se jokaisen vuodenajan kaupunki,
Helmikuu 4, 2021

Turusta puhutaan aina kesäkaupunkina. Tämän jotenkin kyllä ymmärtää. Turku on todella kaunis kaupunki keväällä ja kesällä. Mutta on siinä talvisinkin puolensa. Tämä kuva on Aurasillalta etelään tammikuisena iltapäivänä. Näitä Turun kuvia on tässä näytillä, kun niitä kovalevyltä löytyy. Nykyisestä kotikaupungista täällä Satakunnassa ei vielä ole tullut räpsittyä kovinkaan paljoa. Kevätkuvilla on hyvä aloittaa. Nyt vastaus tuohon edellisen postauksen kuvaan. Se on otettu Helsingin Malminkartanon täyttö/jätemäen huipulta. Siellä oli aikanaan hiihtohissikin. Siihen sai hissilipun 5 markalla. On tullut laskettua ja hyvä oli! Myös pulkkamäki on komea ja varmasti tänäkin vuonna käytössä.

Oikein hyvää helmikuun alkua!

-Simo-

Ylös

LAITA VALOT PÄÄLLE

Valoa elämään, ystävä sytyttää,
Tammikuu 31, 2021

Kohta se valo valtaa taas mielen ja maiseman. Tässä alkaa olemaan kovin malttamaton olo, kun päivä pitenee. Pitäisi muistaa, että päivät on peräkkäin, eikä päällekkäin. Jokaisessa päivässä kuitenkin valonpilkahduksia on, kunhan ne löytää. Nämä valot on joku sytyttänyt. Kuinkakohan moni tunnistaa, mistä kuva on otettu. Annan vinkin. Aivan Helsingin ja Vantaan rajan liepeiltä. Ilta ei ollut vielä kovin pitkällä kun tämän otin. Oli siis talvenpuolta. Kuvasta on sen verran aikaa, että tänä päivänä maisema on jo vähän erilainen. Paljon on siis tullut valoja lisää. Harvoinpa ne taitaa tuolla alueella vähentyä. Laitan seuraavaan postaukseen oikean paikan, jos kiinnostaa tunnistitko tai arvasitko oikein.

Rauhallista sunnuntaita!

-Simo-

Ylös

JÄLJET KATOAVAT

Katsoessa eteen, katsoessa taakse,
Tammikuu 29, 2021

On lähinnä tämä kohta missä jäljet syntyvät. En muista katsoinko tässä eteen vai taakse kun kuvan otin. Edellä menneiden jäljet näkyvät jonkun matkaa. Aivan kuten omat jäljet takana. Mutta siinä kohtaa kun jäljen tekee, se on se oma paikka maailmassa. Oppia voi ottaa jälkien varrelta molemmista suunnista. Tämä kuva on komeana talvipäivänä ihan pääkaupunkiseudun tuntumassa. Ei taida monen pääkaupungin laitamilta tällaisia maisemia löytyä. Näin tupataan aina Helsingistä sanoa. Kyllä silti uskon, että jokaisen kaupungin liepeiltä löytyy omat hienot paikkansa ja jälkensä. Nyt on päivä pidentynyt jo selvästi ja jos vaikka saataisiin nauttia komeista ilmoista, kun luntakin on. Tehdään jälkiä!

Leppoisaa perjantaita!

-Simo-

Ylös

JÄRVIMAISEMA

Kauniita molemmat,
Tammikuu 28, 2021

Epäilen, että tämä jakaa mielipiteitä. Toinen maisema arvatakseni vie useamman puolelleen. Omasta mielestäni molemmat ovat todella kauniit kuvat. Kesäinen kuva on otettu toukokuussa 2020 ja talvikuva lienee 2016 vuodelta. Ehkä minua miellyttää nämä kuvat senkin vuoksi, että itse paikka on kovin mieluisa. Meillä on onnena saada olla kahdessa erilaisessa paikassa kesää viettämässä. Ja toki myös talvisin paikoille pääsee, kuten kuvastakin näkyy. Järvestä on kalaakin tullut maisteltavaksi. Mukavia hetkiä!

Torstaista päivää!

-Simo-

Ylös

TAIDETTA

Tämän taideteoksen tekijä on tunnettu,
Tammikuu 26, 2021

Luonnon tekemää taidetta. Sehän se on yksi kaikista vaikuttavin taide. Tämä kuva on saunan räystäältä. Siitä syystä lienee näin komeat jääpuikot. Saunaa kun on lämmitetty, on katolla ollut lumi sen verran sulanut, että vesi on päässyt tippumaan räystäältä. Varmasti on pakkastakin vaadittu juuri sopivasti, että näin hyvin puikot ovat tuohon jäätyneet. Jääkiipeilyä olen kerran päässyt kokeilemaan. Se ei oikein ollut omaa lajia, kun pelko valtasi aika täydellisesti mielensopukat. Mutta ihaillen katsoin niitä jotka siinä jääseinällä sen tekivät. Sen sijaan tässä kuvan saunassa olen kyllä löylyjä harrastanut. Se on minun juttuni! Onneksi meitä riittää niin moneksi, että kaikilla vuodenajoilla ja lajeilla on joku fani!

Iloista tiistaita!

-Simo-

Ylös

TURUST

Tähänkin kaupunkiin on tutustuttu,
Tammikuu 25, 2021

Kuvia kaupungilta. Tämä kuva on otettu Aurajoen varrelta kohti kaupungintaloa ja Aurasiltaa tammikuisena iltana kun innostuttiin lähtemään seikkailemaan kameran kanssa keskustaan. Olikohan vuosi 2017. Pakkanen paukkui aikalailla ja kamera piti jollain tapaa saada pysymään lämpimänä. No, takin sisään, niin onnistui. En varmasti ole ensimmäinen joka näin tekee. Oli todella antoisa ilta kuvien suhteen. Ei nyt ehkä ihan postikorttien tasoa, mutta omaan silmään miellyttäviä. Turkuun tuli tutustuttua useamman vuoden ajan, ennenkuin matka jatkui pohjoisemmas. Elämä kuljettaa ja hyvä niin. Tästä lähtee taas uusi viikko ja Turkuunkin ollaan hyvin tiiviissä yhteydessä. Jäihän sinne iso pala sydäntä ja useampi tärkeä ihminen. Nyt olen ihastunut uuteen kotikaupunkiin ja onneksi on nämä viestivälineet!

Oikein leppoisaa viikonalkua!

-Simo-

Ylös

TINTTI-TV

Tervetuloa viihtymään!,
Tammikuu 23, 2021

Joskus on kiva katsoa kun toiset syövät. Mökillä ollessa saa seurata Tintti-tv:tä ikkunasta ja kuvia ja videoita voi ottaa. Syömässä käy monenlaista kulkijaa. Monenlaisia lintuja, eikä myöskään oravaa saa jättää huomiotta. Kuvia varmasti tänne saadaan. Tinttien lisäksi tällä reissulla näimme myös kaksi tikkaa. Orava ei tullut nyt tervehtimään. Kunhan kevät koittaa, niin lintujen seuraaminen alkaa myös kaupungissa. Hyviä puistoja löytyy ja yleensä kaupungin laidoillekaan ei mahdotonta matkaa ole. Netistä saa paljon vinkkejä. Kevään tullessa lähtee myös kuvaus kunnolla lentoon. Mutta nyt otetaan sitten talvisia kuvia. Tämä video on otettu ikkunan takaa matkapuhelimella. Kaverit sietivät toisiaan hyvin.

Mukavaa viikonvaihdetta!!

-Simo-

Ylös

ISTUISITKO KANSSANI PENKILLE

Monta pyllyä olen nähnyt. Kaikki ovat olleet lämpimiä,
Tammikuu 20, 2021

Siellä se on aina meitä varten. Tämä kuva on Porin keskuspuiston kävelytien varrelta. Jotain kiinnostavaa näkyi tuossakin penkissä, joten siitä on otettu kuva. Nyt laitan sen tänne, jos siinä joku muukin näkee asetelmana tai asiana jotain viehättävää. Penkit ovat joillekin itsestäänselviä polun varrella olevia asioita, joillekin enemmänkin tarpeellisia huilipaikkoja. Toivottavasti sinulla on penkki kohdalla kun sitä tarvitset. Tällaisia ajatuksia pelkästä penkin kuvasta...

Saas nähdä saako penkki taas lumipeitteen.

-Simo-

Ylös

ASETTELUA RANNALLA

Mikä tulee mihinkin, jotta se on oikeassa paikassa,
Tammikuu 18, 2021

Jotta tämän kuvan sai, piti kaiken olla juuri näin. Toisin sanoen tästä asetelmasta voidaan päätellä, ettei kannata muuttaa sitä, mikä on paikoillaan. Toisaalta, jos jokin vinksottaa, voisi kai sitä vähän viilata, niin kuvasta tulisi halutunlainen. Tämä kuva on pohjoisesta. Takana on kaunis järvi, vaikkei sitä tästä näy. Mutta sinne se kuuluu paikoilleen. Laitoin hieman koristetta muovimukiin ja upotin sen hiekkaan. Toki kaivoin sen heti pois. Kiitos reissusta. Kaikki oli kohdillaan.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Simo-

Ylös

JÄTKÄN ONNENLINTU

Kuka tietää, kuka tunnistaa,
Tammikuu 15, 2021

Nämä kaverit syövät monipuolisesti! Tämä lintunen on siis nimeltään kuukkeli. Olipa jäänyt melkeinpä mitä hyvänsä, ei sitä pois heitetty pohjoisen mökillä. Tämä lapissa esiintyvä laji on tullut lapsuudesta asti tutuksi. Kun loman viettoon pohjoiseen mökille mentiin, ei pitkään tarvinnut odottaa kunnes kuukkelit tulivat seuraksi. Mietimme ja isoisäkin tiesi kertoa, että ilmeisesti savunhaju riitti houkuttelemaan kuukkelit paikalle. Jätkän onnenlinnuksi on kuukkelia kutsuttu. Yllättävän kesyjä ovat ja varmaankin tietävät, että tuovat pelkkää iloa meille. Harvinaisuus ei kuukkeli lapissa ole. Itselleni kuukkelin kuvakin tuo mieleen hyvät muistot! Toivottavasti niitä taas näkee.

Ruoka-aika!

-Simo-

Ylös

LAPIN TALVESTA

Äärettömän äärellä,
Tammikuu 14, 2021

Täältä näkee taivaanrantaan asti. Nyt mennään enemmän tähän vallitsevan ilmanalan mukaiseen kuvaan. Tämä kuva on otettu Levin huipulta, mutta vuosilukua en tarkalleen muista. Olisikohan tämäkin ollut 2010 tietämillä. Tällä kertaa kyytini Kolariin asti taittui junalla. Siitä sitten bussilla Leville, josta matka jatkui vielä pohjoisemmas. Sieltäkin kuvia, mutta otetaan rauhassa, eikä lähdetä mitään gallerioita tekemään. Vaikkakin kuvauskohteet olivat sen arvoisia. Hyvää oli seurakin! Erään ystäväni kanssa juuri menneinä päivinä kirjoittelimme, kuinka on mukavinta matkustaa bussilla tai junalla tai niiden yhdistelmällä. Mielestäni siinä tulee välimatka kohteeseen paremmin esille. Ja talvella sukset jalkaan kun bussista pääsee. Nyt on kaksimielinen tämä asia, onko talvesta jäljellä onneksi enää loput, vaiko harmillisesti enää loput jäljellä. Miettikää, mikä on oma asenne. Sen voi myös vaihtaa aina halutessaan!

Nautitaan näistäkin!

-Simo-

Ylös

LAPIN KESÄSTÄ

Tämä kuva onkin näytetty ja käytetty,
Tammikuu 13, 2021

Hienoja muistoja! Etsiskelen kuvia ja aina ei mene ihan sen vuodenajan mukaan mitä eletään, mutta laitan tänne vähän sitä mukaan kun tarinoita muistuu kuvista mieleeni. Tämä kuva on otettu UKK:n kansallispuistosta vuonna 2010. Olin rakkaan perheenjäseneni kanssa patikoimassa erämaassa. Reissu alkoi hienosti. Saavuttuamme lentokentältä bussin kyydillä Saariselän "perusleiriin", huomasimme, että olimme pakanneet toisen rinkan vähintäänkin epäilyttävällä tavalla, sillä siihen oli kiinnitetty turvatarkastuksen terveiset. Saimme rinkan lopulta auki ja ihmetykseksemme makuupussi puuttui. Siinä seisoimme Saariselän Partioaitan vieressä ja mietimme, mistä ihmeestä me nyt makuupussin saisimme. No, voinette arvata, että hetken pyörittyämme löysimme kyseiseen pulmaan ratkaisun suht nopeasti. Partioaitasta löytyi oikein kelvollinen makuusäkki. Se kortilla vingutettiin omaksi ja kun sitä pakattiin rinkkaan, löysimme sieltä kadoksissa olleen pussin. Siinä sitten harjoitimme etevän myyjän kanssa rahojen takaisinmaksua. Kaikki onnistui. Eikun töppöstä toisen eteen! Kivipään kämppä oli ensimmäinen kohde. Tuolta kämpän pihasta on tämä iltasella otettu kuva todisteena. Ja vanhoissa tutuntuoksuisissa makuupusseissa siis nukuimme. Sielläkin nähty hyvä uni jäi mieleen, kuten kaikki siltä reissulta.

Nyt voi hyvinkin taas toivottaa raikkaita talvipäiviä!

-Simo-

Ylös

UUDET SIVUT SAATU AUKI

Tästä se taas alkaa,
Tammikuu 12, 2021

Sivut auki! Ensimmäinen päivä tammikuuta sain avattua Tmi Digisin uudet sivut. Sivujani olen rakennellut rauhassa, mutta mitään lööppimateriaalia en niistä silti aikaiseksi saanut.

Ajattelin jättää kädenjälkeni palomuuriin ja siksi kirjoittelen ja kuvittelen tätä, voisiko sanoa blogia. Tämän blogin suurin hyöty lienee näppäimistöni tarkoituksenmukainen käyttö sekä ajatus jakaa kuvia ja niihin liittyviä lyhyitä tarinoita ja seposteluja.

Tänne kirjoittelen ja lisään kuvia todennäköisesti hieman harvemmin kuin usein, mutta toisinaan saatat täältä löytää jossain kohtaa kirjoitetun jutun kuvineen. Voit siis silloin tällöin tai aika ajoin käydä kurkistamassa.

Tässä yllä on kuva josta tein Digisin sivuille näkymän. Kuva esiintyy kaikilla välilehdillä paitsi viestin lähetyksessä. Kuva on otettu Evon seuduilta toukokuussa 2009 aamuvarhain. Siihen laitoin tuon lausahduksen.

Oikein hyviä talvipäiviä!

-Simo-

Ylös


Simo Nieminen

Tervetuloa tutustumaan minuun, kaveriin joka on Tmi Digisin takana. Perustin Tmi Digisin alkuvuodesta 2015, kun huomasin, että perhepiirissä tekemilläni digitointitöillä voisi olla kysyntää hieman laajemminkin. Töitä on ollut digitointien ja kuvankäsittelyn ohella myös monenmoisissa tietokoneella tehtävien tallenteiden muodossa.

Digitöiden lisäksi olen innostunut luonnosta ja valokuvauksesta. Nämä yhdistämällä saadaan harrastus, jossa kehittyminen on jatkuvaa. Suomen kahdeksan vuodenaikaa tekevät valokuvaukseen mieluista vaihtelevuutta kohteiden muuntumisen muodossa. On aina hyvin palkitsevaa kun saa kuvan, johon voi palata aina uudestaan.